Kolači – povijest

Kolači – povijest. Malo je poznato da je veliki broj današnjih suvremenih kolača i slatkih jela u davnini bio slan ili u najboljem slučaju polu slan, mješanjem šećera i soli. Torte su nerijetko bile kombinacije mesa i voća.

Pojeftinjenjem šećera mnogi slani recepti za kolače i torte su postali slični današnjim slasticama. Sladoled se pojavio tek poslije izuma uređaja za led iza 1850.godine.povijest-kolači

Danas je broj recepata za slatka jela, kolače,torte i sladolede ogroman ali to nikada ne garantira uspjeh u radu s kolačima. Kolači  i tortesu  ponekad vrlo komplicirani za izradu. Ako je recept dobar i kolač ili torta uspiju, rezultat može biti fantastičan. Potrebno je uskladiti nemali broj parametara kao što su omjeri sastojaka, temperatura,redoslijedi i postupke.

Ponekad se morate dodatno usredotočiti i oboružati pažnjom i strpljivošću. Neke slastice torte ili kolaći su prava umjetnost u izradi. Ako se dogodi da ste sigurni u recept, ali ne uspjeva vam kolač, možda radite neke od čestih pogrešaka. Kolači i torte, traže da imate rutinu ali ona se  može nadomjestiti pažljivim slijeđenjem uputa i korisnih savjeta.

Neke od savjeta možete pronaći kod nas u dijelu ” Kolači: važni temeljni recepti 

 

Komentari su zatvoreni

Sitemap