Sastojci za kalup promjera

25   cm:

Torta od ananasa i maslaca

6   žutanjaka

15   dag šećera

6   bjelanjaka 10 dag brašna

10  dag škrobnog brašna, 6   dag kakaa

Torta od ananasa i maslaca

Torta od ananasa i maslaca

5  dag oguljenih samljevenih badema, 5   dag maslaca

1/2  mlijeka, 16   dag šećera

1 omot praška od vanilije, 25   dag mekanog maslaca

1   žlica ruma tu, 8 kolutova ananasa iz kompota

10 dag na listiće narezanih i isprženih badema 8 ušećerenih trešanja Za kalup: maslac

Od 16 komada svaki ima 1700 džula/405 kalorija

Okruglom kalupu namažite dno maslacem. Pećnicu zagrij­te na 180°. Miješajte žutanjke s trećinom količine šećera da dobijete pjenušavu smjesu.

Od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg. Polagano umiješajte preostali šećer. Prosijte braš­no, škrobno brašno i kakao, pa dodajte samljevene bade­me. Pomiješajte zatim snijeg i smjesu od žutanjaka i brašno s dodacima.Otopite maslac, pa na kraju i njega umješajte u tijesto. Prelijte  tijesto u kalup, pa pecite kolač 35-45 min na drugoj prečki odozdo. iskrenite ga na rešetku i pustite da se ohladi, a zatim još dva sata odmara. Prema uputama na omotu praška pripremite puding s mlijekom, šećerom i praškom. Dok se hladi stalno ga mije­šajte. Izradite maslac u pjenu­šavu smjesu, kojoj dodajte rum. Kada puding i maslac budu jednake temperature, u maslac umiješajte žlicu po žli­cu cijeli puding. Tijesto za tortu od biskvita prerežite dva puta vodoravno oštrim no­žem. Ocijedite ananas iz kom­pota pa ga narežite na jednake  komadiće

Tijesto za tortu od biskvita prerežite dva puta vodoravno oštrim nožem. ocijedite ananas, a šesnaest komadića stavite na stranu. Preko komadića ananasa premažite jedan sloj kreme od maslaca. Na to polegnite drugi list torte kojega namaži­te samo kremom od maslaca. Polegnite i posljednji list tor­te. Kremom od maslaca omažite tortu izvana. Preostalu kremu stavite u štrcaljku. Tortu sa strane i odozgo po­spite listićima badema, a po rubu štrcaljkom napravite ukrase od kreme. Na svaku od šesnaest ružica stavite ko­madić ananasa i pola ušećere­ne trešnje.

Isplatit će vam se mrvicu više truda. Torta od ananasa i maslaca je odlična tradicionalna torta, koje se nećete stidjeti niti u jednoj prilici.

 

Komentari su zatvoreni

Sitemap